Ajajaj

Har sådan överjävlig träningsvärk, var på ett core-pass igår. Det är inte klokt vad en graviditet kan "förstöra" magen, hade ju inte någon styrka kvar alls. Och självklart gör man tokigt också och tar i med ryggen så nu känns den helt paj också. Börjar fatta innebörden i ordspråket " vill du vara fin får du lida pin"! Fick iaf en glad överraskning idag. Jag är vinnaren av ett hemligt paket från Pirum Parum!
2011-03-30 @ 22:03:37 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gårdagen

Gick jättebra! Freja var så duktig. Vi gjorde ju en njurscintigrafi som visar om det finns en infektion i njuren och var den finns och om det uppstått ärr i njuranra efter en infektion.

Så här gick undersökningen till:
Först fick vi komma upp en avdelning för nefrologi (invärtesmedicinsk mottagning) där vi fick börja med att få Emla-kräm (bedövningssalva) på foten, handen och i båda armvecken. Den skulle sitta på i 1 timme, då passade vi på att gå ner och ta en kaffe.
Därefter sattes en plastslang (pvk) i foten (det var det bästa kärlet). Hon var så duktig min lilla tjej, blev lite skrik och gråt men det gick snabbt över.

 Frejsans fot



Efter det fick vi gå ner till njurscintigrafin där dom injicerade ett radioaktivtläkemedel (DMSA) i Frejas fot, 3 timmar senare skulle bilderna tas. 
Att sitta 3 timmar och vänta på ett sjukhus är ju inte jätteskoj men vi fick ju tid till att peta i både Freja och oss själva lite lunch.
Och är det inte typiskt att just den gången man inte har något ombyte med sig så bajsar hon ner hela sig. Jahopp var ju bara att försöka tvätta henne så gått det gick och stoppa ner henne i overallen. Rickard, han fick springa runt och leta en affär som sålde kläder. Det finns ju inte direkt något köpcentrum i närheten. Men han hittade iaf någon liten butik som sålde krimskrams, så en pyjamas var det han fick tag på. Just då var ju allt som det inte var bajs på bra!!!

När 3 timmar hade gått gick vi tillbaka till samma avdelning där hon fick injektionen. Där fick hon ligga på en typ av röntgenmaskin. Under en sån här undersökning måste man ligga helt stilla och det är ju inte så lätt för en liten tjej på 10 månader. dom lindade in Freja (med händerna fria) i en typ av plast med massa plastkulor i, såg ut ungefär som en genomskinlig sackosäck. Sedan sög dom ut luften så det blev ett vacuum. Den satt verkligen stenhårt, men hon låg helt stilla och försökte inte äns röra sig, hon låg bara och tittade på sin mamma och pappa.



Efter 15 minuter var det klart och vi fick åka hem. Tog allt som allt 5 timmar. Nu är det bra att invänta svar som skickas till vår läkare på bvc. Kunde ta allt från någon dag till 2 veckor.

Håller både tummar och tår att det inte visar något konstigt!!!
2011-03-29 @ 13:47:55 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Nervös

Är på väg till Huddinge sjukhus med Freja. Vi ska dit för DMSA-njurscintigrafi, en undersökning som visar hur njurarna fungerar. Ni får höra mer senare ikväll.
2011-03-28 @ 08:00:37 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Laddar inför träning



Gröt på fiberhavregryn med russin, banan och honung!

Snart blir det Indoor walking!

2011-03-27 @ 09:59:07 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Shoppingfredag!

I morse drog väg iväg mot Barkarby, vi var där precis till öpnning...snacka om pensionärsvarning, ja jag blir ju 30 om 2 år så jag börjar nu närma mig hahaha.
Gissa vem som körde dit? jo det var JAG det! Ska ju börja med körkortet igen, tror det är 4:e gången nu men nu har jag bestämt mig för att ta automatkort så förhoppningsvis så fixar jag det inom en snar framtid.

På Barkarbyschemat idag stog IKEA, Intersport och Rusta. På inhandlingslistan från Ikea stod det 4 saker, saker som vi behövde till barnen bla en gåvagn till Filip. Men som vanligt när man är på Ikea så är det så mycket saker som man behöver så notan slutade på närmare 800 :- istället för 360:-
På Rusta blev det en matta till hallen och på Intersport blev det lite nya träningskläder.




                       

   

 




På vägen hem blev det storhandling på Willys. Vi var hemma igen vid 13 lagom till våffel lunchen!
Man har ju lärt sig att vara snabb och "jobba" effektivt när man har 3 barn så att hinna allt detta på 3 timmar var ju en baggis ;-)

Jaha det var dagen det, kvällen bjuder på Så ska det låta och hemgjord pizza!

 

2011-03-25 @ 16:19:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


På våffeldagen......

Äter man man våfflor! Mumma tycker Fille



2011-03-25 @ 15:31:12 Permalink Barnen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Borsta nötterna

Blir ju (förhoppningsvis) inte några problem att borsta tänderna på dom här tjejerna!
Saga har suttit 20 minuter med tandborsten i munnen.






2011-03-24 @ 18:33:53 Permalink Barnen Kommentarer (3) Trackbacks ()


Tränat.....wohooo

Har precis kommit hem efter ett träningspass, så skönt och är så slut.

Gick med raska steg ner mot gymmet med lurarna i öronen. Inget kan få mig att tagga till som gamla härliga Iron Maiden dängor som "Aces High". Helt underbart.

Jag kan säga att det var inte samma melodier i lurarna på vägen hem, då fick gamla "old school ballader" stå för tonerna..Gick med släpande steg hemöver fy f*n vad slut man blir av Indoor walking.

Har ni inte provat? Gör det! Detär en riktigt effektiv träningsform om ni vill träna ben, rumpa och flås...det är dessutom ganska kul!

2011-03-24 @ 13:44:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Garderob städning

Har vårstädat garderoben nu på morgonen och det blev en hel del som åkte bort!
Har sparat en massa "vill gärna komma i igen" plagg men har nu insett att höfterna blir aldrig som förr efter graviditeten. Många jeans och kjolar som ryker....ska prova att slänga ut jeansen på Tradera, är ju en del märken som: Guess, evileye och Koola Anna.

Fick ihop en hel kasse med "ge bort" kläder, så Rickards syster har första tjing på dom sen åker resten till Erikshjälpen!
Hittade även mina mammakläder, å sån tur att man har vänner som behöver dom ;-)

Detta har ju resulterat i att garderoben går att fylla på....vilken tur jag har ;-)
2011-03-23 @ 10:15:12 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Äntligen!

Idag tog vi oss äntligen iväg på tvillingträff, var 8 (?) veckor sen sist. Oj vad alla hade vuxit och blivit stora, så kul att se! Det var även en ny mamma där med sina tvilling pojkar, eller ny och ny...det är ju jag som inte varit där på länge.

Efter träffen tog vi en prommis till pizzerian, vi var 4 mammor med varsin tvillingvagn...haha vilken cirkus det blev när alla började vakna. Det var faktiskt första gången som vi (läs jag&barnen) var ute och åt lunch men det gick ju rätt bra.
Sen tog jag en prommis hem i det underbara vårvädret....ja, det är faktiskt vår i vallentuna har t om sett tussilago!

När jag kom hem hade min kära mamma städat hela huset, sååå underbart!

Nä, nu ska jag dricka en kaffe och läsa era bloggar!!
2011-03-22 @ 13:44:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


10 månader

Idag blir våra små troll 10 månader.
Tänk att det var 10 månader sen vi kom till neoanatalen. 10 månader är inte lång tid men jisses vad det har hänt grejer. Känns som det var igår som Filip låg och kämpade för att ta sig ur respiratorn. För 10 månader sen var dom små och bräckliga och såg ut som små fågelungar idag är dom 3 friska och livfulla små barn.
 
Satt igår med min mamma och tittade på bilder på när barnen kom. Rickard knäppte en massa bilder på när dom precis plockats ut.
Får lixom som en panikkänsla när jag tittar på bilderna från den första tiden. Känns som att någon tar tag i hjärtat och trycker till och att någon ställer sig på bröstkorgen. Gråten är alltid nära. Man inte har ju aldrig hunnit stannat upp och bearbetat allt.


Våra älskade underverk, våra mirakel!

2011-03-21 @ 15:22:10 Permalink Barnen Kommentarer (2) Trackbacks ()


Mammas skitunge!

Bokstavligt talat! Vet inte hur många gånger per dag jag byter bajsblöja på min lilla kille. Det kommer bara små kluttar för att han är så hård i magen. Har försökt med katrinplommon men det blir inte mycket bättre. Han är ju inte förstoppad eller så och verkar ju inte ha ont i magen heller.

Någon som har nå´t tips?

 



Sen kan man ju kalla honom för skitunge av andra anledningar också. Han har blivit ett riktigt busfrö. 
Han sliter och drar i sina systrar så dom gråter
Byta blöja har blivit näst intill omöjligt, jättekul eftersom han bajsar hela tiden! Han snurrar runt, drar i allt och kastar runt saker. Och kläderna ska inte på igen!!
Han är överallt, högt och lågt. Drar fram allt han får tag i och diskmaskinen är tydligen väldigt rolig. Han kommer som ett skott så fort att man öppnar den och ska pilla på allt som han kommer åt.
I sängen så antingen sitter han, står upp eller kryper runt. Han gör iallafall inte det man ska göra i en säng.... ligga ner och sova!


2011-03-18 @ 13:51:01 Permalink Barnen Kommentarer (4) Trackbacks ()


Brödbak

2011-03-18 @ 13:15:16 Permalink Mat & bak Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kollar på Tubbies

Jag bara älskar att sitta kolla på trollen när dom tittar på Tubbies. Hinner ju knappt sätta igång filmen innan dom blir helt överlyckliga, speciellt Saga. Hon älskar verkligen bebisen i solen.

Den här filmen snurrar ungefär 3-4 ggr hemma hos oss, verkar inte vara något annan som duger. Provade att sätta på Bamse igår men det var ingen utav dom som var speciellt intresserad.










2011-03-17 @ 10:30:36 Permalink Barnen Kommentarer (1) Trackbacks ()


En unge i minuten

På Måndagar klockan 21.00 sitter jag klistrad framför tv:n och Tv4. Då är det dax för En unge i minuten, har alltid varit intresserad av förlossningsserier även innan jag blev gravid.

Men det är med blandade känslor jag tittar. Jag sitter med klumpen i halsen och tårarna brukar vara fasligt nära. Finns ju inget finare än att föda barn till världen. Och trots all skrik, gråt och smärta så sitter jag bara och tänker på hur läckert och fantastiskt det måste vara att föda vaginalt. Tänk att få föda sitt barn och få upp det lilla knyttet på bröstet, få hålla om och andas in dess doft.
Jag fick ju aldrig göra det! Fick ju knappt se mina barn. Tänker inte dra min förlossningsberättelse igen men för er som vill finns den att läsa HÄR.


Jag blir lixom arg och besviken. Vill ju så gärna uppleva det där och jag tror att jag skulle göra ett jäkla bra jobb!
Har ju 3 barn och det blir kanske inga fler....men vem vet ;-)

2011-03-17 @ 08:31:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tandsing

Har ju glömt att berätta att Filip har fått sin första tand nu.  En liten nöt i nedre käken, tjejerna fick ju sina för ett tag sen men dom fick ju 2 tänder samtidigt.
2011-03-17 @ 08:09:32 Permalink Barnen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vårbukett


Min kära mamma var ute på en prommis med tjejerna förut och med
 sig hem till mig hade hon en helt underbar vårbukett.
Me like!



2011-03-16 @ 15:35:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vad stora dom har blivit.

Tänk vad fort tiden går! Känns inte som det var så längesen dom bara fick ersättning, nu sitter dom i köket och äter mellis...leverpastejmacka och nyponsoppa (utan tillsatt socker såklart).

Har varit lite feg med att låta dom smaka på saker. Men nu börjar dom  bli mer intresserad av vad mamma och pappa äter så vi ska nog ta och prova på lite mer saker.
Vad tror ni om pannkakor eller kanske blodpudding? Det måste ju vara något som är lätt att "tugga" (pressa mot gommen) såklart.
2011-03-16 @ 15:23:30 Permalink Barnen Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fan fan fan

Vaknade upp i morse och var förkyld....igen! Va fan, jag som skulle komma igång med träning nu efter alla sjukdomar men icke!

Hoppas att inte barnren får nåt skit igen bara!
2011-03-16 @ 08:50:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Otränad som bara den

Idag tog jag mig äntligen iväg till gymmet, Indoor walking stog på schemat. Jag säger bara FY F*N vad jobbigt!

Det är rätt lätt att glömma bort hur otränad man egentligen är. Har ju inte tränat regelbundet sen fotbollstiden och det var på HÖGSTADIET (!!).
Men jösses vad jag tog ut mig...efter 30 minuter trodde jag att jag skulle spy och då var det "bara" 15 minuter kvar! Tog mig iaf genom hela passet, ger mig själv en klapp på axeln!

Nu sitter jag och väntar på min mamma som är på väg ner och ska vara här i hela 3 veckor. Ska bli så skönt med lite avlastning!

2011-03-14 @ 14:24:52 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Underbart

Vi hade en helt underbar kväll/natt på Clarion Sign som kan sammanfatts så här: Skumpa, rosé, vitt vin, underbar middag, underbar dessert och en helt underbart skön säng.

Det var inte igår man kunde ligga kvar i sängen och titta på tv innan frukost....Helt underbart!!!


Ja det var helt enkelt UNDERBART att bo på hotell!

Jag är en riktig sucker för desserter och den jag fick igår var ju inte av denna värld!




Youghurtpannacotta med sorbet, sockerknäck, fizz (?!), krutonger av vit choklad och ätbara blommor (?)




Han även me lite shopping. Bilder på det kommer vid ett annat tillfälle!

2011-03-12 @ 14:54:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Familjen Virus!

Som ni kanske minns så var ju Rickard in med Saga till danderyd i Måndags, där fick hon andas in adrenalin och ett virusprov togs. Idag fick vi svaret, RS-virus! Mest troligt är att Freja också har det i och med att hon hostar som en toka hon också.
Nu är båda tjejerna på bättringsvägen som tur är. Vi får väl glada att dom inte varit sämre än vad dom varit!

Vi får väl hoppas att detta var det sista viruset för den här vintern iaf *SUCK*
2011-03-11 @ 12:52:46 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Gårdagen

Det blev en lugn och skön födelsedag. Pappa, Petra och syster var här och åt middag och med sig hade dom 2 paket :-D
En ny stekpanna och jättefina nya tallrikar!

                 
Älsklingen kom hem och överraskade med en hotellnatt på Clarion sign. Så på Fredag ska farmor passa barnen och vi ska äta gott, bubbla och förhoppningsvis få sova en  hel välförtjänt natt!



   

 

 

2011-03-10 @ 08:54:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Posten kom....

.......Med ett paket till MIG från Bluebox.se.





Tack JENNY & MATTIAS! för det jättefina halsbandet!

2011-03-09 @ 14:38:39 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mycket gjort!

Har hunnit med rätt mycket nu på förmiddagen.

Har dragit runt med dammsugaren och dragit av med moppen, det behövdes verkligen. Barnen kryper ju runt och drar med sig allt skit överallt!

Svärmor (som btw också fyller år idag) var precis här med lunch och en present *Wihoo* Fick presentkort på en inredningsbutik här i Vallentuna, dom har sååå fina grejer. Få ta mig ner dit till veckan och shoppa loss :-)
Det tog ett tag innan jag kom på att hon också fyller år......just ja!!! Grattis på dig också! Haha

Har precis kastat in en kolakladdkaka i ugnen, tjejerna sover ute i vagnen och lillkillen sitter brevid mig och äter både majskrok och smörgåsrån så ska väl snart sanera efter honom haha.


PJU!!!! Nu ska jag bara sitta och ta det lugnt en stund! Ger mig själv en klapp på axeln...duktiga jag!!!


2011-03-09 @ 14:22:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ingen vanlig dag....

För det är min födelsedag!!



HURRA HURRA HURRA


2011-03-09 @ 10:17:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


När ska det vända?

När ska vi bli bättre? Orkar inte med dessa jäkla sjukdomar längre.

Freja ligger här brevid mig i soffan, helt utslagen av feber. Sviter från Kruppen sitter kvar, hon hostar och är snabbandad. Det ser ut att vara riktigt jobbigt för min lilla tjej :-(

Min andra lilla tjej sitter nu på danderyd med sin pappa. Vi trodde att det var lunginflammation hon åkt på men det var det tydligen inte, bara ännu ett virus. Hon har det jättejobbigt med andningen och får andas in adrenalin.

Filip har iallafall piggnat på sig men den där hostan ger tydligen aldrig upp. Mycket slem som gör att han kräks!


Har legat 3 nätter i rad nu och lyssnat på när dom hostar och hostar och hostar. Man ligger på helspänn för ibland så hostar dom så dom kiknar och inte får någon luft.

Börjar bli rätt trött på skiten nu.

Ge mig styrka!!!!!!!





2011-03-07 @ 14:14:57 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sötnos



Idag är det Pappa som gjort frillan!

2011-03-06 @ 12:56:22 Permalink Dagens trilling Kommentarer (3) Trackbacks ()


Tävlingstips!



Jag tävlar hos PIRUMPARUMBLOGGEN om ett hemligt paket värde 500 kr!
Tävla du med, klicka HÄR!

2011-03-05 @ 21:27:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tidig födelsedagspresent

På eftermiddagen var Marre och Victor här på en fika, och gissa vad dom hade med till mig!? En present!
Ni som känner mig vet att jag älskar att öppna presenter.

Fyller ju inte år förrän på Onsdag men detta var precis vad jag behövde!

Fråga inte hur gammal jag blir.......ett år närmare tant kan vi säga haha!


Tröjan är underbar och helt i min smak, en riktig fullträff. Känner redan nu att det är en tröja jag kommer "bo i". 



2011-03-05 @ 18:11:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Behövlig promenad

Vilket härligt väder vi haft i Vallentuna idag! soligt och härligt med friska vindar. Så idag tog vi oss ut på en vår (?) prommis.

Vi gick ner mot  kyrkan och sjön. Kyrkan är fantastiskt vacker och tillkom på 1100-talet!















2011-03-05 @ 16:59:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trött mamma

Igår var jag verkligen trött och idag är jag inte mycket piggare. Två nätter i rad har varit rent ut sagt förjävliga! Natten till i går spenderades på barnakut och i natt har vi legat vaken och lyssnat på tre barn som har hostat sig igenom natten.

Igår kväll somnade jag vid 21, sittandes (!) i soffan med Freja i famnen.

Barnen har sovit oroligt inatt och jag har spenderat halva natten springandes fram och tillbaka till barnens rum, stoppat in nappar, gungat sängar och tröstat panikskrik. Inte lätt när man är så slemmig och hostig.
Vid 1 tiden fick jag nog och lyfte in Saga i vår säng (Frejas säng stog inne hos oss, ville ha henne nära). Bara en stund senare efter att ha sprungit in till Filip 4 gånger på 20 minuter fick han också komma till vår säng men då var han klarvaken. Gjorde ordning lite välling, som han en stund senare kräktes upp efter en massiv hostattack! Jahopp, trevligt! Men vid det laget var vi så trötta så några sängkläder orkade vi inte byta då utan det blev till att lägga ut handdukar att sova på *SUCK*

Lite äckligt kanske, men som JÄTTE trött mamma gör man vad som helst för att försöka få en minut längre sömn!

Nu håller vi tummarna för att den här natten blir bättre!
2011-03-05 @ 09:15:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jobbig natt

Natten har jag och Freja spenderat på Astrid Lindgrens barnakut.

Igår kväll runt 23 vaknade vi av att Freja lät ansträngd på andningen , och lät lixom rosslig!
Tänk vad fort man kan bli klarvaken. Paniken steg och tankarna började snurra:
-hade hon ätit något som inte tål? men då borde det ha kommit mycket tidigare.
-kan det vara krupp? men hon är ju inte förkyld... visste inte att förkylningen kan komma efteråt.

Vi ringde till vårdguiden för vi ville inte åka in eller ringa ambulans utifall det bara var slem i halsen. Man kan ju överreagera en hel del när man är under stress och hon verkade ju inte jätte påverkad.

Vårdguiden tyckte iallafall att det var läge att åka ambulans så efter bara 10 min kom det en bil.


Freja fick inhalera adrenalin och blev genast mycket bättre. På sjukhuset fick hon 3 adrenalinpuffar till.
 
Det visade sig att det var krupp iallafall. Vi får hoppas att det bara var en engångs grej men har vi otur så får hon detta varje gång hon blir förkyld. Men då vet man ju vad det är och behöver inte bli lika rädd och vi kan lindra det här hemma!

Strax efter 03 var hon pigg nog att åka hem. Vi var hemma vid 04 så idag är man lite trött.

Falsk krupp orsakas av en virusinfektion och drabbar framför allt barn från 6 månaders till 6-7 års ålder. Slemhinnan i luftvägen svullnar upp, och strax under stämbanden är det extra trångt. Här blir det så trångt ibland att luften får svårt att passera och barnet drabbas av andnöd, heshet och hosta. Svullnaden ökar när barnet ligger ner, varför besvären oftast börjar då barnet legat någon eller några timmar

I typiska fall vaknar barnet efter några timmars sömn med hes, skällande, hård hosta, svårt att andas in, ont i halsen och feber. Barnet har oftast haft snuva dagen innan men ibland kommer kruppbesvären före förkylningen. När barnet blir oroligt, skriker och gråter ökar svullnaden i luftvägen och barnet får ännu svårare att andas in.




Nu är det bara att vänta in den tillhörande förkylningen.
 *SUCK* När får vi må bra?





Freja fick ett lejon av sjuksköterskorna i ambulansen.
Den heter nu Kruppe!

2011-03-04 @ 10:07:08 Permalink Barnen Kommentarer (2) Trackbacks ()


Filmtajm!

Har alltid tyckt att Teletubbies är lite läskiga! Men dom funkar ju utmärkt som barnvakt så att mamma kan göra andra saker!






2011-03-03 @ 14:27:16 Permalink Barnen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tankar

Tänk vad konstigt att man vissa dagar kan känna sig så otroligt ensam även fast det är fullt ös och aldrig en lugn stund här hemma. 


Tänk vad skönt det vore att bara kunna ta en lång promenad, speciellt en sån dag då solen skiner och fåglarna kvittrar. Nu är det ju över 30 kg jag får gå och dra och det orkar jag inte speciellt länge. 
Eller kanske gå ner på öppna förskolan och träffa andra mammor, visst det skulle ju kanske gå men då skulle jag behöva någon som hjälpte mig speciellt om dom ska ha mat för det är väldigt annorlunda att mata dom ute bland folk än att mata dom hemma i trygg miljö där dom kan skrika och gorma utan att jag stressar upp mig speciellt mycket.
Man vill lixom inte behöva förlita sig på andra när det gäller sina egna barnen.
 
Om jag ska träffa någon så får det bli hemma hos oss för jag orkar inte ta mig ut, det blir alldeles för tugnt att dra vagnen speciellt nu när det är vinter jag har varken körkort eller bil. så man har ju inte så mycket social kontakt med andra vuxna. En dag i veckan tar jag mig iväg på mammaträff, det är räddningen. Det bästa är att det går en buss hela vägen från oss och dit så jag behöver inte dra vagnen särskillt långt.
 
Kan tänka mig att det inte är speciellt lätt att sätta sig in min situation. Säkert många av er som tänker att "de är väl bara att ta hjälp av någon" Ja men hur många är det som kan det dagtid? Dom som själva är mammalediga?! men dom har ju sitt, dom ska ju ta hand om sina barn! Ska man då begära att dom hjälper mig med mina barn också? 
 
Ibland kan  jag inte hindra mig själv från att tänka hur skönt det vore att inte ha trillingar. Missförstå mig rätt! skulle aldrig, inte ens för allt i världen byta bort mina troll. Men tänk så mycket lättare allt hade blivit om dom inte hade kommit sammtidigt, om dom hade kommit en och en eller två först och sedan den tredje.
 
2011-03-03 @ 10:30:01 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Neokontroll

Igår var vi på återbesök på Neo för en korrigerad 7 månaders kontroll. Känns skönt att dom har koll på barnen eftersom som dom kom så pass tidigt ( 2 månader). Känns ju skönt att veta om dom utvecklas som dom ska och så.

Vi träffade både sjukgymnast och neoläkare, och vilken tur vi hade som fick träffa vår neoläkare som vi har träffat nu dom gångerna vi varit in med sjuka skruttar. Så hon tog en extra koll på Filip eftersom han ännu inte är bra. Nu tog dom ett blodprov för att kolla så att det inte är någon bakterielleinfektion.

Allt var bra med skruttarna, både läkaren och sjukgymnasten tyckte att "vi har jättefina barn". Så det betyget får man ju vara nöjd med ;-)

Och inget blåsljud hördes heller på Sagas hjärta. Där föll en stor tung sten från mammahjärtat!
2011-03-03 @ 07:21:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Duktiga tjejer

Barnen har en bok som heter lyssna och räkna valpar. En bok med bilder och med en knapp man kan
trycka på och lyssna på när hundarna skäller.
Det här har mina tjejer fattat, så nu ligger dom med boken på golvet och trycker på knappen och varje gång hundarna skäller tittar dom nöjt upp på mamma och drar av ett superflin. Mamma tittar stolt tillbaka, hon också med ett superflin!

Dom är så duktiga mina tjejer!

 




 




2011-03-03 @ 07:12:01 Permalink Barnen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Keso & spenatlasagne



Du behöver:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 burkar krossade tomater (jag tog icas egna smaksatta. blandade 1 med chili och en med basilika)
1 påse bladspenat (fryst upptinad)
salt & peppar
1 msk chilipulver ( jag struntade i chilin eftersom jag använde chilismak på tomaterna)
500 g keso
1 frp lasagneplattor
1 frp riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja tills löken blivit mjuk.
Häll i krossade tomater och låt koka 4-5 minuter.
Blanda i spenaten och krydda. Ta från värmen och blanda i keso.
Varva tomatröran med lasagneplattor i en smord form. Börja och avsluta med ett lager röra.
Toppa med riven ost.
Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
2011-03-02 @ 18:20:15 Permalink Mat & bak Kommentarer (0) Trackbacks ()


Limpa med leverpastej

Mumma tycker Filip

2011-03-02 @ 08:25:19 Permalink Dagens trilling Kommentarer (5) Trackbacks ()


Klickat hem från Campadre




Som jag berättade igår så börjar idag Lundmyrs campanj hos Campadre.

Detta har jag klickat hem till mina skruttar för ungefär halva priset på butikspriserna!

Bli medlem HÄR och ta del av dessa kanonerbjudande du också!

2011-03-02 @ 08:09:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lekland!

Ett litet tips till er som bor i eller ska besöka Stockholm!

 

Lek & bus Stockholm är Stockholms största lekland och ligger i Infra City. Här har vi väldigt stora ytor som du och ditt barn kan leka och busa på och våra aktiviteter passar alla åldrar.

Hos oss finner du ett lekland med en atmosfär som inte finns någon annanstans. Ett otroligt lekland med en helt egen design. Stora elefanter och dinosaurier sträcker ut sig i lekytan på ett närmast magiskt sätt. Förutom det häftiga uppbyggda leklandet med dess klätterställningar finner du också:
Fotbollsplan, basketplan, rutschbanor, bollhav, studsmattor, hoppborg, klätterställningar, babyhörna och café.


Öppet alla dagar mellan 10-19. Entrépriset är 120 :- för 3 timmar. Vuxna går in gratis!



2011-03-01 @ 13:58:07 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nya bäddset

I helgen var barnens farmor i Helsingfors och med sig hem tilll barnen hade hon dessa underbara bäddset.






2011-03-01 @ 09:21:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nybadade sötnosar



2011-03-01 @ 09:17:03 Permalink Dagens trilling Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tips från mig till Er!

I morgon börjar Lundmyr Of Swedens kampanj hos Campadre. Dom har ju såååå fina grejer. Jag bara älskar dom!

Är du inte redan medlem blir du det enkelt HÄR

2011-03-01 @ 08:14:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kontroll

Nu kommer det här tjatet om sjukdomar igen....nu har jag åkt på bihåleinflamation, Inte skönt alls!!! Men barnen börjar bli sig själva igen och det är ju huvudsaken.
Filip fortsätter att krypa omkring här hemma och hostar. Kvällarna och nätterna är värst. Han hostar så han kräks och får knappt någon luft. Tycker så synd om min lilla prins!
Tur att vi ska till Danderyd i morron på korrigerad 6 månaders kontroll ( 1 månad för sent) på neo. Då får  vi träffa läkare och sjukgymnast. Sagas hjärta ska nog kollas upp igen också. Hon har ett blåsljud på hjärtat, men vi hoppas att det har växt bort nu!

Återkommer om det i morgon!
2011-03-01 @ 08:03:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


lördag

Som ni vet så var jag och Rickard borta på galej i lördags, det var super trevligt! Men efter middagen fick vi nog, vi var så trötta så vi åkte hem. Jag hade varit vaken med skruttarna från kl 05.15 och kunde inte sova nå´t under dagen. Jo jag försökte, låg 2 timmar och försökte sova men icke!!!! Men det var skönt att komma hem i tid, vi var hemma vid 24.

Men oj så vi behövde detta. Så skönt att vara några timmar från barnen och tillsammans dessutom, det är vi ju inte bortskämda med!
2011-03-01 @ 07:56:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0