Gårdagen

Gick jättebra! Freja var så duktig. Vi gjorde ju en njurscintigrafi som visar om det finns en infektion i njuren och var den finns och om det uppstått ärr i njuranra efter en infektion.

Så här gick undersökningen till:
Först fick vi komma upp en avdelning för nefrologi (invärtesmedicinsk mottagning) där vi fick börja med att få Emla-kräm (bedövningssalva) på foten, handen och i båda armvecken. Den skulle sitta på i 1 timme, då passade vi på att gå ner och ta en kaffe.
Därefter sattes en plastslang (pvk) i foten (det var det bästa kärlet). Hon var så duktig min lilla tjej, blev lite skrik och gråt men det gick snabbt över.

 Frejsans fot



Efter det fick vi gå ner till njurscintigrafin där dom injicerade ett radioaktivtläkemedel (DMSA) i Frejas fot, 3 timmar senare skulle bilderna tas. 
Att sitta 3 timmar och vänta på ett sjukhus är ju inte jätteskoj men vi fick ju tid till att peta i både Freja och oss själva lite lunch.
Och är det inte typiskt att just den gången man inte har något ombyte med sig så bajsar hon ner hela sig. Jahopp var ju bara att försöka tvätta henne så gått det gick och stoppa ner henne i overallen. Rickard, han fick springa runt och leta en affär som sålde kläder. Det finns ju inte direkt något köpcentrum i närheten. Men han hittade iaf någon liten butik som sålde krimskrams, så en pyjamas var det han fick tag på. Just då var ju allt som det inte var bajs på bra!!!

När 3 timmar hade gått gick vi tillbaka till samma avdelning där hon fick injektionen. Där fick hon ligga på en typ av röntgenmaskin. Under en sån här undersökning måste man ligga helt stilla och det är ju inte så lätt för en liten tjej på 10 månader. dom lindade in Freja (med händerna fria) i en typ av plast med massa plastkulor i, såg ut ungefär som en genomskinlig sackosäck. Sedan sög dom ut luften så det blev ett vacuum. Den satt verkligen stenhårt, men hon låg helt stilla och försökte inte äns röra sig, hon låg bara och tittade på sin mamma och pappa.



Efter 15 minuter var det klart och vi fick åka hem. Tog allt som allt 5 timmar. Nu är det bra att invänta svar som skickas till vår läkare på bvc. Kunde ta allt från någon dag till 2 veckor.

Håller både tummar och tår att det inte visar något konstigt!!!
2011-03-29 @ 13:47:55 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Jennie & Grodan

MEN vad ni får vara med om mkt :/

2011-03-29 @ 16:02:00
URL: http://jenniesvensson.blogg.se/
Postat av: Jossan

Usch, vet precis vad ni varit med om =/

Liknande undersökningar har Lily fått göra flera ggr per år sedan hon föddes(=3 år) då hon är lite speciellt utrustad invärtes vår fröken..

Skillnaden är bara att hon fått kontrasten injecerad och sedan fått ligga 3 timmar i själva maskinen för att kolla njurfunktionen, vi har aldrig fått någon plast till hjälp utan jag och Henke har fått sitta på varsin sida och hållt henne stilla, inte roligt!

Men nu senast fick vi höra att hon är fullt fungerande och behöver bara gå på kontroller var 3:e år i fortsättningen :)



Hoppas er lilla tjej mår bra och att det inte är någon fara :)

2011-03-29 @ 18:49:43
URL: http://jossanwilhelm.blogg.se/
Postat av: Jossan

Hehe, jodå jag brukar kika in här då och då och kolla hur ni har det, du är så jäkla duktig med allt! =)



Ja nu känns det äntligen som att man kan slappna av och att vi slipper fler operationer och otäcka sjukhusbesök och jag hoppas detsamma gäller för er, ni verkar ha haft det tufft med sjukdommar i vinter =/

2011-03-29 @ 19:47:07
URL: http://jossanwilhelm.blogg.se/
Postat av: Pirum Parum Sundsvall

Hejsan och STORT grattis! Du är vinnaren i våran tävling om det hemliga paketet värde 500 kr! Mejla oss och sedan är du välkommen in i butiken eller om du vill få paketet hemskickat!



STORT grattis!

Pirum Parum

Hagavägen 25, Sundsvall

2011-03-30 @ 10:04:54
URL: http://pirumparumsvall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0