Sorgebesked

Sov gott min älskade farmor

2011-04-29 @ 17:16:24 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu är det bara att vänta.....

Tills godsakerna kommer upp!!


 

2011-04-29 @ 09:19:23 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Update handkirurg

Jaha! det blev operation igen. Står på väntelista så det blir nog inte förrän till hösten. Vi pratade om värken i armen och foten och han tyckte att jag skulle ta upp det med min husläkare för att se så det inte är något reumatiskt. Man har tydligen lättare för att få ganglion när man är reumatiker och med tanken på storleken på gangliet och att reumatism  finns i släkten är det ju en bra idé. Men vi ska ju verkligen hoppas att det inte är något sånt skit!!

2011-04-26 @ 18:21:21 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Handkirurgen i morgon

Ska till handkirurgen i morgon för att kolla vad som bör göras åt mitt ganglion som jag har på handleden. Den gör rejält ont nu och den växer.
Det är andra gången jag får en sån, opererade bort en i Augusti för 2 år sedan men den kom tillbaka för ungefär 1 år sedan. Har väntat alldeles för länge med att gå till läkaren, är ju inte så lätt att gå gipsad när man har 3 små. Men nu tar smärtan över så nu vill jag få det gjort. Börjar få ont i hela armen men om det har med gangliet att göra vet jag inte eftersom jag även har lite besvär med en fot också. Får väl kolla upp resten av kroppen senare, nu är det handleden först......tanten börjar visst bli gammal ;-)

Vad är ett ganglion?

Ett ganglion är en rundad utbuktning i anslutning till en led eller en sena. Gangliet är som en liten ballong fylld med ledvätska. Utbuktningen utgörs av en bråckbildning på ledkapseln eller glidytehinnan runt en sena.
Gangliet kan vara mjukt eller hårt beroende på hur fyllt det är med ledvätska. Ibland kan ett ganglion förorsaka lokal ömhet. Leder och senor "smörjs" av en speciell gelatinös vätska (ledvätska) inuti ledkapseln eller senskidan. Ibland ökar produktionen av ledvätska i en led eller inuti en senskida. Detta kan vara förorsakat av förändringar i leden (arthros), inflammation, (arthrit), skada eller annan orsak.
Ledvätskan läcker ut genom kapseln eller senskidan och det bildas en liten blåsa - bråcksäck fylld med ledvätska. Då ledvätskan innehåller speciella äggviteämnen som gör att den är trögflytande kan kroppen inte suga upp ledvätskan som läckt ut, utan endast vattnet i ledvätskan och detta medför att ledvätskan blir än mer trögflytande - nästan som gelé. 
 

2011-04-25 @ 21:07:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Haft lite påskledigt

Jag tog lite påskledigt från bloggen och har bara myst med nära och kära och ätit massor av god mat. Vi skippade påskmaten och drog igång grillsäsongen istället, för här har det verkligen varit sommar i helgen. 




Varning för bildbomb!

2011-04-25 @ 20:05:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Buzzador söker dig!

Gillar du att testa nya produkter? Helt gratis dessutom! Då ska du bli en  

Just nu har jag fått chansen att prova på     

Nu är det vår och det är många företag är intresserade av att göra kampanjer för bebis- och småbarnsföräldrar. Eftersom bebisar inte är bebisar så länge så behövs det ständigt nya testare!

Bli en Buzzador du med! Det är helt gratis!


2011-04-24 @ 07:30:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vårjackor

Måste ju bara visa dom söta jackorna som vi köpt till trollen.
Passar ju super med mössorna som jag vann från Pirum Parum.



Jackorna kommer från Lindex och kostar 249 :-

Freja är  på sitt bästa humör :-)

2011-04-20 @ 10:21:59 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nä nu går det alldeles för fort

Små korvarna blir ju så stora och det går alldeles för fort. Det är kul när dom gör framsteg men jag vill ju att dom ska vara mina små bäbisar lääääääänge.

Igår stog Filip upp en längre stund för första gången, utan stöd. Tror både han och jag blev lika förvånade och glada när jag ställde han framför tv:n och han stog kvar. Där satt jag med världens största smile och upprepade "du står du står du står du står du står du står".



2011-04-18 @ 10:00:01 Permalink Barnen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett år går fort

Igår firade vi 1 år som förlovade.....eller ja firade var väl att ta i! vi hade tänkt att dricka ett glas bubbel men vi var både lite för möra efter Lördagens galej hos Marre och Victor. Vi blir kvar ända till klockan var 2 och det blev kanske ett glas för mycket, men det var vi värda!


Ja något bubbel blev det inte men det blev lite god mat iallafall. Vi gjorde egna hamburgare som vi grillade, det var mumma det!





And I will love you, baby - Always
And I'll be there forever and a day - Always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and
The words don't rhyme
And I know when I die, you'll be on my mind
And I'll love you - Always

Always- Bon Jovi

2011-04-18 @ 09:45:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Prickigkorv?

Så här ser min lilla prins ut nu.
Rickard pratade med en sköterska i morse och troligtvis så är det virusutslag igen (han hade det i februari också) och det går inte att göra något åt men det ska gå bort efter några dagar.

Som tur är så verkar han inte speciellt påverkad, det verkar inte klia eller så *pju* det hade ju inte varit skoj!


2011-04-15 @ 19:31:11 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Härliga vårdag


Idag har det varit vår i Vallentuna och hela familjen har suttit ute på gräset och myst!















Vårtecken


Den här våren är den första i huset, så vi har lite att göra innan sommaren kommer. Vi har bla planer för ny altan och trädgården behöver ett lyft och jag har ju mitt växthus som behöver lite ompyssling.


Växthuset som det ser ut nu!



En underbar liten detalj som står på gården

 

2011-04-15 @ 19:04:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Äventyr och sjuka barn

Idag drog ju jag och barnen i väg på äventyr, vi skulle plåtas för en mammatidning.

Dagen började inte jättebra bra. Filip vaknade med stora utslag i ansiktet, lagomt till fotodagen. Saga blev dålig under natten, snorig och hostig och fick feber nu under eftermiddagen.

Ja, dagen kunde ju ha börjat bättre men allt gick jättebra, barnen var super duktiga!


Ni undrar säkert vilken tidning vi fotades för och varför?

Tidningen heter mama, jättebra tidning om ni frågar mig :-)


 Artikeln kommer handla om kvinnor som gjort kejsarsnitt och varför. Vill inte säga så mycket mer för jag har ingen aning om hur artikeln kommer se ut eller hur den kommer läggas upp. Vet heller ännu inte vilket nummer som det gäller men ni får väl hålla utkik efter mig och trillsen :-)
Bilderna blev iallafall jättefina, trots barn med snoriga näsor och utslag.






2011-04-14 @ 19:42:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Svar till Matilda


Hejsan.
Jag måste fråga, vad har ni för vagn?
Hur känns det att ha 3 små barn samtidigt?
Dina barn var verkligen fina, själv har jag en tös som blir 1 år nu i maj :)



Hade verkligen struligt och många turer fram och tillbaka innan vi kom på hur vi skulle göra.
Här kan du läsa om vagnen

2011-04-14 @ 16:43:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Äventyr i morgon

I morgon ska jag och barnen ut på äventyr. Vi ska åka kommunalt in till stan för första gången, vi ska nämligen bli fotade för en mammatidning.

Börjar redan bli nervös och nojig, inte för själva plåtningen utan för att åka så långt med alla tre! Men det kommer säkert gå bra har ju Marre med mig som hjälp!

Avslöjar mer i morgon ;-)
2011-04-13 @ 16:35:46 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Underbar dag?

Idag är det en sån där underbar dag..... En sån dag då mina tjejer tänkte sova hela dagen, vara tysta och låta mamma vila sitt huvud som hon inte alls har ont i.

Visst låter det underbart? Är jag ironisk?....JA!

Freja, hon tänker då banne mig inte sova! Jag har vyssjat, gungat, myst, gullat, vaggat.....you name it! Nu ligger hon i sin säng och babblar så snart väcker hon väl Fille också!

Saga hon har iaf sovit...en stund. Nu far hon runt här och skriker, gråter och gnäller...ja helt enkelt missnöjd.
I natt skulle hon heller inte sova. Nä då skulle det pratas i 2 timmar. Så det är väl en kombination av "söva dotter och springa och stoppa in nappar på oroligt sovande barn" som huvudvärken kommer från.

Dom här dagarna suger verkligen
2011-04-13 @ 14:48:33 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Utveckling

Det är väl ingen hemlighet att mammor och pappor tävlar om deras barns utveckling!? Självklart blir man ju glad och stolt för minsta lilla utveckling, men varför denna tävling? Barn utvecklas ju olika. Det märker man ju när man har 3 i samma ålder
Filip är ju den som utvecklas mest och snabbast, både när det gäller maten och krypa mm. Han var först med att rulla runt, sitta, krypa och gå (med vagn). Han var sist med att få tänder men nu har han fler tänder än tjejerna.

Tjejerna dom fick tänder först men är senare på andra saker. Freja har precis börjat krypa, innan så krålade hon fram. Saga är fortfarande kvar där men viljan finns så snart kryper hon också.
Freja försöker ställa sig upp, det är inte långt kvar medan Saga trivs bra nere på golvet.

Saga var den som började "prata" först ja inga ord men BABABA DADADA MEMEMEME.

Det händer ju grejer varje dag och det är så roligt att se och man glömmer lätt bort att dom är förtidigt födda. Tjejerna ligger nog lite mer än 2 månader efter medan Filip har kommit ikapp 10 månadersutveckling rätt bra.
2011-04-12 @ 11:29:34 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ont i ryggen

Idag är det en tråkdag! Har skitont i ryggen, hugger till och ilar för varje steg jag tar. Var till naprapaten i fredags men det blev inte bättre snarare värre. Har ju haft mycket problem med ryggen sen flera år tillbaka bla diskbråck.
Tyvärr är det bara att bita ihop, har 3 små skitungar som man ska lyfta i och ur sängen och upp och ner från barnstolar. Träningen är ju bara at glömma får väl försöka mig på en promenad eller nåt men det får nog bli på kvällen när Rickard är hemma för någon barnvagn orkar jag inte dra.

Har ändå fått lite saker gjorda nu på morgonen. Har rensat i barnens garerob och som det verkar så var det ett tag sen för jag rensade ut en blå IKEA kasse med 62-68. Men nu är det ordning och reda och det är fritt fram att fylla på deras garedrob med strl 74 ;-)
2011-04-12 @ 10:57:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nya jeans

Blev inte så mycket shopping när jag och tjejerna sprang på stan i lördags. Hittade iaf ett par nya jeans på Lindex. Jeans/byxor är något jag verkligen behöver, behöver ju toppar också men är det inte typiskt, när man väl är ute och har tid, lust och ork att shoppa så hittar man inget?!?


2011-04-11 @ 11:10:11 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mysig helg

Har haft en supermysig helg med tjejerna, lugnt och skönt med god mat och en massa skitsnack.

I går var vi och sprang på stan hela dagen, det blev lunch, shopping, fika, mer shopping och en tapasmiddag på Caliente.





Blev självklart en chessecake till efterrätt

2011-04-10 @ 14:31:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gnäll

Vaknade inatt och hade huvudvärk, gick upp och tog en tablett med hopp om att jag skulle må bättre när jag vaknade....men NEJ, det var ju värre på gränsen till migrän.

Att ha huvudvärk och ta hand om 3 barn som dessutom är snoriga och har fler tänder på väg är inte så jäkla lattjo!
Men det är bara att bita ihop och köra på.

Nu har jag fått gnällt klart!!! Tack så mycket!
2011-04-07 @ 10:59:31 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Städar

Är mitt uppe i städning av huset men kände att en kaffe behövdes så jag tog en liten paus. Det gäller att passa på dagar som denna då dom är hyffsat nöjda med att sitta i sina gåstolar, dom roar sig själva och jag kan lätt putta runt dom så jag kommer fram med dammsugaren och moppen!

Det är otroligt vad skitigt det kan bli och ändå så städar vi rätt ofta, tror att mamma drog av golven varje dag nu när hon var här och ändå blev det skitigt. Och eftersom barnen spenderar större delen av dagarna på golvet så är det ju bra om golven är rena. Såg ni förresten "Mamma byter bo" igår? Jag är inte så maniska som dom men visst håller jag med om att golven ska vara rena! Fattar inte att dom hinner städa flera gånger per dag med 7 barn. Jag ska vara glad om jag hinner (läs orkar) dra av 2-3 gågner i veckan!

2011-04-05 @ 09:57:01 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fina vänner på besök

Nu har mammsen åkt hem så nu blir det lugnt och skönt här igen...haha närå! Det kommer nog kännas rätt ensamt nu, hon har ju varit här i 3 veckor men man ställer nog om sig rätt snabbt på att göra allt själv igen. Tillbaka till rutinerna, mina och barnens rutiner. Det ser ju lite annorlunda ut när man är själv med 3!

Blir ju iofs inte så många dagar som vi är själva, på Fredag kommer mina brudar från Sundsvall. Ska bli så kul att få rå om Jenny och Helena lite, var en evighet sen alla 3 träffades.
Jenny och jag har praktiskt taget suttit ihop sen vi var 14 (?) rätta mig om jag har fel Jenny! Helena, jag och Jenny hamnade i samma gymnasieklass, så sedan dess har vi från och till hållit ihop.

Är så fantastiskt hur livet kan bli. Jag bor numer ca 40 mil ifrån min hemstad, har 3 barn. Helena bor kvar i Sundsvall, har 2 barn. Jenny bor också kvar i Sundsvall och väntar sitt första barn. Och trots allt håller man ändå ihop! Kärlek!!!!

2011-04-04 @ 10:38:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Min duktiga kille

2011-04-02 @ 08:44:27 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tack..

Pirum Parum för den fina vinsten, ett par byxor och tre mössor från Gangstar.

2011-04-01 @ 12:36:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Smakar skit

Har ju kommit igång ordentligt med träningen nu, så jäkla skönt. Har verkligen passat på nu när mamma är här, det kommer ju inte bli lika lätt att träna sen. Måndagar och Fredagar är ju Rickard hemma så då kan jag ju närsom under dagen men annars blir det kvällstid.

Ska försöka tänka mer på vad jag stoppar i mig också, mer protein och mindre kolhydrater. Vi har faktiskt pratat här hemma om att börja med GI, det skulle både jag och Rickard må bra av, jag är ju ALLTID sugen på något efter maten, och känner inte mättnadskänslan speciellt länge. Men vi får se hur det blir, är ju en väldig omställning!

Har iallafall lurat mig själv att köpa sånt där pulver som man blandar med mjölk eller vatten. Har egentligen aldrig varit något fan av det men nu vill jag börja ladda med proteiner efter träning. Man kan även dricka det som mellanmål.
Köpte en protein smoothie med smak av hallon och jordgubb. Jag blandade med vatten och det smakade skit! Får blanda med mjölk nästa gång.




Visste du att...

Proteinrik kost är bättre om du vill minska fettmassan än kost rik på kolhydrater. Protein ger en större mättnadskänsla och förbränning än kolhydrater.




2011-04-01 @ 11:31:51 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


jaha, dax igen då!

Det verkar som herr virus har anlänt till familjen Forsström/Nordström igen. Barnen är snoriga, hostiga och lösa i magen, behöver jag säga att natten varit skit? Nätterna är alltid värst och nu får jag ta dom helt själv också för min andra hälft är i Sälen med jobbet tills på Söndag..han är BTW också snorig.
Tur att jag har mammsen här som avlastning på dagarna det är verkligen GULD värt!!

Den här gången har JAG klarat mig från att bli snorig *peppar peppar*
2011-04-01 @ 11:15:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0