Borta bra men hemma bäst

Nu är begravningen och helgen i Sundsvall över, och ni förstår inte hur skönt det var att komma hem till min älskade familj igen.

Begravningen gick bra, känns skönt att det är över och att man sagt hej då til "fammo". Tänk att det ska kräva tråkigheter för att släkten ska träffas, men kul var det få kramas med kusinerna. Det går alldeles för långt mellan gångerna.

Det blev inte bara tråkigheter utan jag orkade mig faktiskt ut på en partykväll, eller party och party, det blev rätt lugnt för min del men sent blev det. var inte hemma hos mamma förrän strax innan 04!

Å just ja....Saga passade på att ställa sig upp för första gången ( hon är kite senare än sina syskon) när inte mamma var hemma och kunde se! Skruttunge!


Snart ska vi ner till BVC för 1 års sprutor. Gör ju så ont i mammahjärtat när dom blir stuckna!

2011-05-30 @ 11:31:22 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Freja

Freja 1-2 veckor gammal






Freja 1 år

2011-05-24 @ 15:46:05 Permalink Dagens trilling Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gjort fint på bron

2011-05-24 @ 15:29:29 Permalink Pyssel & Inredning Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ordning och reda

Som ni kanske märkt så håller jag på få ordning på bilderna i bloggen igen. Tror att nästan alla bilder ska vara tillbaka. Det tar ju lite tid och energi för man måste ju leta reda på bilderna och veta vilka bilder det var man hade. Men som sagt, nu borde det vara ordning igen...säg till om det ser konstigt ut någonstans!
2011-05-24 @ 15:26:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny väska

Inget jag kanske verkligen behövde men den är ju så snygg och väskor kan man väl inte ha för många av eller?

Hittade denna snygging från Lilly of sweden inne på en liten inrednings butik här i Vallentuna och tänk vad passande att jag fick ett presentkort av svärmor på 300:- när jag fyllde år.

Så den fick följa med mig hem för endast 245:-

2011-05-24 @ 15:15:43 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Provsvar

Fick svar på mina prover som jag lämnade för ca 2 veckor sedan. Gick ju till läkaren pga konstiga symptom bla värk i kroppen, dimsyn och nedsatt känsel i högersida (som läkaren kom fram till). Proverna visade D-vitamin brist! Jag låg på 46, man ska ligga mellan 75 och 250 för att värdena ska räknas som bra. Så det blir inte värre än att jag får äta lite vitamin tillskott ett tag. MEN jag blir ändå remitterad till en neurolog då D-vitamin brist kan ha roll i vissa sjukdomar.
2011-05-23 @ 18:11:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Börjar bli kaxig

Filip börjar bli kaxig....Han tyckte att det var dags att börja gå nu när man är 1 år och 1 dag. Hela 4 steg tog han. Mammas lilla fiskorv börjar bli stor!

Tips för hur man stannar tiden mottages tacksamt!!

2011-05-22 @ 20:38:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Presenter

Tack så mycket för alla fina presenter!

Tack gudmor för den fina tavlan du målade åt oss





Vi fick massor av hinkar och spadar och sånt som man kan leka med i sandlådan....Dom ligger tyvärr utspridda över gräsmattan!


2011-05-22 @ 20:36:22 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Första födelsedagen

Firades hemma med nära och kära med kaffe och tårta och massa presenter.
Trollen fick smaka tårta för första gången och det var mumma det!

Helt sjukt vad fort det här året har gått och jag är så tacksam över att det har gått så bra. För ett år sedan visste vi inte om vi skulle få ta med oss 3 friska barn hem.

MAMMA OCH PAPPA ÄLSKAR ER <3


*Varning för bildbomb!!*






Lägger ut bilder på presenterna senare under dagen

2011-05-22 @ 10:32:24 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


1 år

Nu är första födelsedagen avklarad och jag är helt slut! Det kommer ett längre inlägg i morgon och oddsen är höga på att det efterföljs av en rejäl bildbomb! Tänk att mina troll har blivit så stora!
2011-05-21 @ 20:32:09 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jäkla skit

Som ni säkert har märkt så har alla bilderna i bloggen försvunnit. Jag har råkat radera alla bilder i arkivet!! Är det någon som vet om jag kan återställa dom igen? Får väl lägga in alla igen då *SUCK*
2011-05-20 @ 21:32:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ni glömmer väl inte

att bli medlem på Campadre så att ni kan shoppa Odd Molly till kampanjpris?! Kampanjen startar klockan 07 i morgon.

Bli medlem HÄR

2011-05-19 @ 21:12:01 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Inga skitungar längre




2011-05-19 @ 19:29:17 Permalink Barnen Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ny frilla

Eller nja, frisyren är ju inte ny men färgen är det iaf. Ser ni någon skillnad?

 Före

 Efter

Jag blev ialla fall super nöjd, som vanligt när jag har varit hos Sanna!

2011-05-19 @ 19:23:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bildbomb












2011-05-19 @ 07:35:58 Permalink Barnen Kommentarer (4) Trackbacks ()


Klipp och färg woop woop

I morgon ska jag in på Söder till Sanna på Studio 81 för en 3 timmars välförtjänt paus. Ska få håret färgat och klippt. Ska bli sååå skönt. Får se om jag kan bjuda på en före och efter bild i morgon kväll, man vet aldrig!
2011-05-18 @ 20:27:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mamma titta...



SAGA

2011-05-18 @ 19:35:30 Permalink Dagens trilling Kommentarer (2) Trackbacks ()


Campadre

Nu har campadre kampanj på dessa underbart läckra T-shirt´s till barn från Somewear och jeans från
 7 For All Mankind till kanon pris.





Bli medlem du också så du kan kan shoppa loss till kanon priser! På Fredag har Odd Molly en kampanj som ni inte får missa. Medlem blir du HÄR

2011-05-18 @ 08:00:16 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


En trevlig kväll

Hade en super trevlig kväll med Maria igår. Vi spenderade den på söder. Först gick vi på jakt efter ett ställe att äta på, men med hockey VM och after workare så var det fullt på många ställen så Pizza Hut fick det bli. Pasta och ett glas vitt...billigt och bra. Tjejen som var vår sevetris var allt annat än med i matchen, först ville hon ha leg (?) haha....ja det var ju smickrande men det vara ju bara den lilla detaljen att jag inte hade något giltigt leg med mig. Hade inte en tanke på att ta med mig passet, är ju för bövelen 28 år och kan inte minnas sist jag fick visa leg på krogen. Men ville hon se leg så skulle hon få det också, drog upp mitt gamla leg från plånboken, hon tittade och sa tack så mycket med ett visset försök till ett leende.....mitt leg gick ut 2010-02-02 hihihihi.
Sen upprepade hon min beställning helt galet och trodde jag skulle ha rött vin, rättade henne och sa vitt. När hon sedan kommer tillbaka med vinet så hade hon med sig rött i alla fall. Virrpannan!!!

Vi gick sedan vidare till "Och himlen där till", en sky bar som ligger i skrapan på 26:e (!) våningen. Där sippar man på goda drinkar medan man tittar ut över heeeela Stockholm. Tyvärr var det alldeles för varmt och trångt så en drink fick räcka. Vi gick istället till baren brevid "Imperiet". Där blev det 2 goda drinkar en melondrink och en mojito (wich I looooove) sen var det dax för hemgång. Då hade tanterna fått nog :-)

00.40 låg jag nerbäddad i sängen och var tröttare än tröttast, men tro ni att jag fick sova??! Nej, jag hade en dotter med feber som höll mig vaken till 04. Så 3 timmars sömn blev det för mig. Tack så mycket!!!

Saga har haft feber hela dagen, och har en vit beläggning på tungan....inte scharlakansfeber nu bara!!!!!


Och himlen där till
2011-05-14 @ 18:04:51 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Läkarbesök

Är precis hemkommen från läkaren och jag blev ju inte direkt klokare av besöket.
Jag har så många konstiga symtom som kan bero på så många olika saker. Värken i armen kunde lika gärna bero på en inflamation eller överansträngning i armbågen, inte så konstigt heller eftersom man bär barn på den armen jämt.
Hon gjorde en grundlig undersökning men tyckte att en utredning hos en neurolog passade bättre in än hos en reumatolog, beroende  på vad proverna visar....hela 6 (!) rör fick jag lämna.

Tycker det låter lite läskigt med neurolog, dom håller ju på med hjärna och nervsystem....men nu ska vi inte måla fan på väggen!

Nä nu ska vi tänka positiva tankar och det gör man bäst med ett glas vin i handen.....Ikväll ska jag och Maria in till stan och dricka ett glas vin (läs flera). Ska bli skönt att bara vara Sandra för en stund!
2011-05-13 @ 10:36:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det kom paket

Igår fick jag hem den nya buzzador kampanjen, Jogolino, mellisyoghurt med smak av persika och banan.
Har inte provat den förut så det ska bli spännande och se vad skruttarna tycker.



Vill du också bli en Buzzador och få testa saker gratis? Bli medlem HÄR




Fick också mina saker som jag beställt från Yves Roscher.
En Tanning oil och en After sun, båda luktar helt underbart och tar mig bort till en paradisö för en stund. Doften får mig att minnas sommaren som liten, min mamma har alltid använt deras solprodukter och jag kommer ihåg hur gott jag tyckte att hon luktade.
Köpte också en kräm för torra hårtoppar som är super!

2011-05-12 @ 08:05:29 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu börjar maten att fungera

Har länge försökt att få barnen äta hemlagad mat men dom har ratat det, dom har hellre ätiti burkmat (8 månaders). Har prövat det mesta, mosat, mycket kryddor, inga kryddor, lagomt med kryddor, fisk, kött, kyckling......ja ni förstår! Men inget har funkat, tills nu! Jag gick upp till 1 års burkarna. Dom är det bra bitar i + att det smakar mer. Så nu när dom har vant sig att äta dom så går det mesta ner. Fiskgratäng, biffar, korvstroganoff, och kaloppsen som blev en favorit.
Nu äter dom det mesta som jag och Rickard äter. Jag struntar faktiskt i om det är salt i maten i form av fonder och liknande. Det jag undviker är att salta pastavattnet och så.
Dom är ju snart 1 år så nu kan man ju släppa tyglarna lite...Nej, vi korrigerar inte maten!

Dom äter ju självklart fortfarande burkmat (oftast blir det burkar) och barngröt. Men vi sparar ju in på kostnaderna om dom äter mer hemlagat. Dom äter i snitt 8 burkar per dag ( när dom inte får hemlagat) och det blir en hel del pengar, ca 80 :- /dag
Nästa steg är att få dom att äta hemlagad gröt. Provade havregrynsgröt i morse men tyvärr så var det inget hit. Blandande i lite fruktpuré men det gick ändå inte. Ska prova med äppelmos eller liknande.

Är det någon som har några tips?

2011-05-11 @ 10:31:25 Permalink Barnen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tvillingträff

Så här ser det ut när vi är iväg och träffar tvillingmammorna. Det blir en hel del barn och ändå så fattas det 4 barn på bilden.




Kan ni hitta mina 3 troll?

2011-05-11 @ 08:35:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Håll i hatten Sundsvall

Haha... Nädå, det blir Inge rulla hatt. Blir lugnt och sansat med något glas vin, blir inte som förr i tiden! Kommer hem till Sundsvall 27-29/5. Anledningen är farmors begravning på fredagen. Hade egentligen tänkt att åka hem på lördagen, vet ju jobbigt det kan vara att vara själv med dom 3 vilddjuren! Men efter ett öråd här hemma så har jag bestämt mig för att stanna hela helgen. Så då hinner jag träffa vänner för lite trevligheter :) Har inte varit hem sen mars förra året och då låg jag mest på mammas soffa och var på tjocken. Så det ska bli riktigt kul!
2011-05-09 @ 14:25:03 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Pratkvarnen Saga

2011-05-09 @ 09:17:54 Permalink Barnen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Puss på dig


Säger som barnens gudmor Marre brukar säga- Sötkorv!




2011-05-09 @ 09:13:50 Permalink Barnen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kan själv mamma




Freja har lärt sig att dricka själv! Mammas duktiga tjej.
Tänk vad barn lär sig mycket av att titta på andra barn. Tack Felicia för att du visade mig hur man dricker själv!



Just nu blommar Frejsans mun ikapp med blommorna ute, hon har 4 (!) tänder på G i överkäken.....ja, då har man väl all rätt att vara lite extra gnällig, just nu är hon hopplöst gnällig!
2011-05-09 @ 09:06:57 Permalink Barnen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vill du ha vitare tänder?

Har i ett tidigare inlägg skrivit att jag är en buzzador och att jag just nu provar       



"Pepsodent White Now är en tandkräm för dig som vill ha vitare och mer glänsande tänder på en gång. Det är den första tandkrämen som ger vitare tänder redan efter första borstningen. Det beror på en ny aktiv ingrediens - Blue Covarine- ett pigment som bildar ett blått lödder när du borstar tänderna. Pigmentet lägger sig som en hinna på tänderna och skapar en omedelbar whitening-effekt. Tandkrämen ger dessutom gradvis vitare tänder allteftersom du använder den.

Det är viktigt att komma ihåg att en whitening-tandkräm endast tar fram dina tänders naturliga vithet, den bleker alltså inte och är därför ett skonsamt alternativ till tandblekning.....och mycket billigare!!"


Jag och Rickard borstar med den morgon och kväll och vi båda tycker att våra tänder blivit vitare!

Nu sitter jag och väntar på att nästa paket med prover ska komma. Då blir det barnens tur att prova


Vill du också bli en buzzador och få prova på saker, helt gratis!!  Klicka HÄR
2011-05-05 @ 16:20:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jordgubbspaj

Bjussar på detta underbara recept på jordgubbspaj!

Pajdeg
150 g smält margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

Blanda allt i bunke och tryck ut i en pajform

Fyllning
2 dl creme fraiche
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
skivade jorgubbar (1 liter )

Blanda allt och häll i pajformen

Grädda i 175 grader  30-40 min





2011-05-03 @ 14:01:26 Permalink Mat & bak Kommentarer (4) Trackbacks ()


Nya skor

Nej tyvärr! Inte till mig, men till trillsen.
Tänk vad bra att skopunkten finns, får ju tredje paret på köpet. Jag betalade 358 :- för 3 par skor.....
galet bra om ni frågar mig :-)

2011-05-03 @ 13:53:30 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ett steg närmare

till körkortet! Var på Gillinge igår och gjorde halkbanan. Jädrans vad roligt det var, fick en riktig adrenalinkick.

Nu är det bara resten kvar! Har 2 körlektioner inbokade nu i slutet på Maj (här är det 5 veckors väntetid på att få lektion) så nu är det bara att tokplugga för sen tänkte jag vara klar :-)

2011-05-03 @ 13:46:21 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0