En liten tripp...

Bokade vi igår.  Första helgen i September åker jag och R till...... *trumvirrvel*.......   

   


Det blir en kort tripp från lördag till söndag. Vi ska bo i en liten stuga/lägenhet vid en sjö 4 km från ullared. Ser jätte mysigt ut på bilderna. Lite lugn och ro och sova ute i skogen är precis vad vi behöver....speciellt efter dag med shopping.

2011-08-12 @ 09:16:54 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Blixtar och dunder

Fy vilket åskväder som drog in över oss igår. Jag har aldrig tyckt att åska är speciellt trevligt och speciellt inte när det blixtrar och smäller på samma gång, så där så att du inte ens kan räkna till 1 mellan blixten och knallen.
Så var det igår! Jag skulle precis göra i ordning mat till trillsen när en blixt lyser upp hela köket och smällen som kommer gör att fönsterrutorna skallrar.
Jag trodde jag skulle ramla av stolen och skita på mig på samma gång. Jag sprang runt som en skakig yr höna och drog ut kontakter och släckte lampor. Barnen satt i sina stolar och bara stirrade på mig....haha jag måste ha sett rätt rolig ut.


Nu är alla barnen på dagis och jag har hela huset för mig själv! konstig känsla faktiskt. Kan inte komma på sist jag var hemma helt själv. Undra vad man ska ta sig för att göra? Kurera förkylningen? Städa? Baka?

Jag tror att kurera förkylningen blir en vinnare!

2011-08-11 @ 08:58:01 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Regnrusk utan byxor

Igår ringde dom från dagis, Freja lät väldigt rosslig och snabbandad. Jahopp, då får jag väl stoppa ner Saga i vagnen och gå och hämta. Tittar ut och ser att det vräker ner, galonställ på!!! Det var ju bra att vi fick inviga deras nya regnkläder. Kommer till dagis och ska klä på Filip hans byxor och inser då att det är olika storlekar på jackan och byxan. köpte ett ställ i storlek 80 men byxan var i storlek 100. När Rickard kom hem åkte jag till Täby för att byta. Det var inga problem, fick ett nytt ställ.  Och det var ju tur för idag är det frukt stund i skogen så byxorna behövde han verkligen. Tur att man jobbar där man jobbar ;-)

Freja blev ialla fall bättre med lite medicin och kunde gå till dagis i morse, Saga är hostig och får stanna hemma med mamma i dag också.
Herre gud vad konstigt det är att bara ha ett barn hemma, jag är ju så van att dom leker med varandra. Det är ju svårt att komma på saker att underhålla henne med.

Men som jag sa igår är Saga en duktig liten hjälpreda. I dag har hon hjälpt mamma med lite inredningsdetaljer :-)
Vi behöver lite fler krokar till hallen som barnen kan hänga sina kläder på.



Vi hittade dessa fina hängare på lekvira.se
Dom kommer från Jabadabado och kostar 89 kr för 2-pack

 

 

 

2011-08-10 @ 08:57:59 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


2:a dagisveckan

Ja, nu är det andra veckan. Dom går 6 timmar om dagen utan mamma och pappa. I går och i dag lämnade vi bara 2 skruttar. Saga har haft det lite svårt med andningen så igår spenderade vi förmiddagen på Astrid Lindgren. Hon är fortfarande lite snabbandad så idag får hon leka hemma med mamma.

Innan lunchen passade vi på att rensa, sortera och märka alla kläder i deras garderob. Vilken tur att mamma har en sån duktig liten hjälpreda! Märkte att det var rätt mycket kläder som vi behöver komplettera nu när man måste ha massa ombyten på dagis. Tjocka tröjor, långärmat,kortärmat, regnkläder, stövlar.....ja, you name it! det behövs massor av grejer! Det får nog bli en tur till Ullared framöver ;-)
2011-08-09 @ 11:37:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lycklig!

Idag är det en bra dag! Ni måste ha hållt  era tummar bra för jag lyckades. Jag tog körkort i dag! Så himmla skönt att det är gjort. Det kommer att lösa en hel del problem i vår "lilla" familj :-)

2011-08-03 @ 21:29:38 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Andra dagen avklarad

Andra dagen på dagis idag och lunch och vila stod på schemat. Herregud! hur ska det gå? dom kommer ju aldrig kunna somna i grupp. Men det gick över förväntan, blev lite gnäll och gråt med dom somnade efter en liten stund. Vi har ju lite försprång eftersom dom är vana att sova med bökiga syskon. Lunchen gick också kanon, korvstroganoff stog på menyn och allt slank ner!

Det märks redan nu att dom kommer trivas, dom stojar och busar och är redan bundisar med fröknarna. Så Nej! jag är inte orolig!

Känns skönt att alla 3 troll går nu....lägligt till dagisstarten! Det märks så väl att det händer mycket i utvecklingen, och det går i en rasande fart.
Freja sa mamma igår och tydligt var det dessutom. Det värmde otroligt i mammahjärtat!


I morgon vill jag att alla håller både tummar och tår för mig!! vad jag ska göra? det tänker ju självklart inte avslöja nu *hihi*
2011-08-02 @ 20:01:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Första dagen

I dag var det då dax för första dagen på dagis. En mjukstart på 2 timmar, barnen trivdes som fiskar i vatten och mamman och pappan träffade trevliga föräldrar.
Resten av veckan går dom 6 timmar om dagen, då ska vi prova på att både äta och sova. Ska bli spännande och se hur det går!

2011-08-01 @ 17:04:52 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0