Borsta tänder

Borsta tänderna på 3 små skruttungar är inte det lättaste. Det konstiga är att det inte alls var några problem i början snarare tvärtom, då tyckte dom att det var roligt.

Nu är det mest bara skrik och tårar och det är nästan omöjligt att få in tandborsten i munnen.

Får dom själva hålla i tandborsten är det inga problem, men som ni nog förstår så blir det inte så många tänder borstade då. Golvet är ju så mycket roligare att borsta!

Vi vill så gärna hitta ett sätt så vi får det att funka. Vore skönt att ha ett stressmoment mindre när dom ska i väg till dagis.

Är det någon som har ett bra tips?

2012-01-18 @ 13:59:36 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Slänger in två tips!

Här hemma har vi använt oss av 2 tandborstar per barn när dom var yngre, en som dom själva fick hålla i och en som vi höll i. Det fungerade nästan jämt att borsta tänderna medan dom pillade på sin egna tandborste, alternativt var det 2 tandborstar i munnen ;-)

Nu när dom är lite äldre de två stora så har vi kört att dom får välja vilken sång vi ska sjunga medan vi borstar tänderna. Och då har dom gapat och varit glada över att vi sjungit just den sången som dom själva fick välja ;-)

Det fungerade iaf fram tills för någon månad sedan, nu är vi tydligen bara pinsamma om vi sjunger så nu måste vi vara tysta - men det är iaf inga problem med tandborstningen. (De två stora är 3 och snart 5 så jättestora är dom ändå inte)



Lycka till :)

2012-01-18 @ 17:47:45
URL: http://kohlmann.babyblogg.se
Postat av: lillys mamma

ja tror ju inte på massa tjant, utan racka puckar typ.. säga att man måste och sen bara borsta.. min 3åring har aldrig försökt komma undan med mig, en med sin mesigare pappa.. haha.. extringen är omöjlig med sin pappa, men lätt med mig..

2012-01-18 @ 22:52:32
Postat av: Jennie & Grodorna

Har inga tips tyvärr. Felicia fick gallskrika sig igenom tandborstning nere i Sthlm. Nu när vi bor här så har vi gjort att vi alla borstar tänderna samtidigt. Då brukar det funka. Men det är inte alla dagar som jag orkar kämpa för en tandborstning om man säger så. Lite sisådär med det.



Men du, vi har ju en eltandborste till Felicia, det är typ enda gången jag tycker att hon kan få sköta tandborstningen själv. För den kör ju runt ordentligt i munnen på hon :) Den är ju visserligen dyr, men den spelar ju en trudelutt också när man startar tandborstningen sedan ska man borsta tills den spelar en trudelutt till och sedan stänger av sig själv. Kanske funkar på dina barn? Men som sagt, dyrt



2012-01-19 @ 10:01:59
URL: http://jennieskoglund.blogg.se/
Postat av: Sofia

Nja, mina barn är väl heller inte så förtjusta i att borsta tänderna. Men vi har också eltandborstar. Vi köpte våra på Clas Ohlsson för 129 :- st men det finns andra på BR för 89;- styck.



Annat tips är att köpa boken Karius & Baktus. Du kanske känner igen den sen du var liten. Men det är boken om två som tandtroll som lever på godsaker. När min dotter inte vill borsta tänderna säger jag alltid "Jaha, men strunta i det då och låt Karius och Baktus få äta upp dina tänder" Det slutar alltid med att hon blir så ledsen att hon vill att jag ska borsta tänderna på henne. När hon sen spottar ut skummet letar hon alltid efter trollen i skummet... Lite elakt kanske, men äh, va fan det funkar ;))



Lycka till

2012-01-23 @ 16:49:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0