Lunch dax!
Vill dela med mig av denna goda ugnspannkaka, en lite matigare variant!
Matig ugnspannkaka
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop 4 ägg, 4 dl vetemjöl och 4 dl mjölk till en slät smet. Vispa ner ytterligare 4 dl mjölk.
Lägg ett paket bacontärningar i en smord långpanna. Ställ in i ugnen i 5 min.
Skala och riv 2 potatisar och 2 morötter grovt.
Ansa och skär ½ purjolök i tunna skivor.
Blanda ner i smeten
Krydda med 2 tsk salt och 2 krm peppar.
Sänk värmen till 200 grader.
Häll smeten i långpannan, rör runt så att allt blandas.
Grädda 25-30 minuter.
Denna gång skippade jag bacontärningarna, satte ugnen direkt på 200 grader.

Kommentarer
Trackback