Lunch dax!

Vill dela med mig av denna goda ugnspannkaka, en lite matigare variant!

Matig ugnspannkaka

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ihop 4 ägg, 4 dl vetemjöl och 4 dl mjölk till en slät smet. Vispa ner ytterligare 4 dl mjölk.

Lägg ett paket bacontärningar i en smord långpanna. Ställ in i ugnen i 5 min.

Skala och riv 2 potatisar och 2 morötter grovt.
Ansa och skär ½ purjolök i tunna skivor.
Blanda ner i smeten

Krydda med 2 tsk salt och 2 krm peppar.

Sänk värmen till 200 grader.

Häll smeten i långpannan, rör runt så att allt blandas.

Grädda 25-30 minuter.




Denna gång skippade jag bacontärningarna, satte ugnen direkt på 200 grader.


2011-11-18 @ 11:28:37 Mat & bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0