Update Freja!!

I dag ringde dom från Danderyd med svar på Frejas virusprov som togs i Onsdags. Det var inte ett så roligt samtal, var helt oförberedd på detta:

Min lilla prinsessa har svininfluensan!!
Gud så skraj jag blev, folk har ju faktiskt dött i det här. Barn under 2 år tillhör ju riskgrupperna + att hon är förtidigt född så är hon ju lite känsligare. Enligt sköterskan var det ju ingen fara eftersom hon mår lite bättre nu men blir hon sämmre måste vi åka in på en gång och om nån av dom andra två blir dålig måste vi åka in.




Symtom på svininfluensa

Symtomen på svininfluensa är i stort sett desamma som vid vanlig influensa, det vill säga feber, hosta, halsont, ont i kroppen, huvudvärk och trötthet. Du kan också få diarré och kräkningar.

Sjukdomen varar normalt fem till sju dagar, men du kan känna dig trött i ytterligare två till tre veckor. Liksom för säsongsinfluensa ökar svininfluensa risken för att drabbas av andra infektioner, framför allt lunginflammation och bihåleinflammation.



Så smittar svininfluensan


Influensavirus, som svininfluensa, sprids i luften när en smittad person hostar eller nyser. Vätskedropparna som bär virus kan flyga 1-2 meter. Du kan också bli smittad om du får virus på händerna – exempelvis genom att ta i hand eller ta på ytor där det finns vätskedroppar från en smittad person – och sedan rör vid ögon, näsa eller mun.

Vanligen tar det en till tre dagar från smittotillfället tills du blir sjuk, men det kan ta upp till sju dagar.


Freja blev sjuk i Fredags vilket innebär att hon kan ha blivit smittad mellan fredagen för 2 veckor sedan och onsdag förra veckan.


En person som har insjuknat i svininfluensa smittar under cirka fem till sju dagar efter det att han eller hon blivit sjuk. Vid nära kontakt kan man smitta även dygnet innan man får symtom.


Tur att vi inte har varit bland folk sen hon blev sjuk. Hon har iaf inte spridit det vidare. Ingen av oss andra har några symtom, förhoppningsvis klarar vi oss eftersom hon varit sjuk i en vecka nu.


Idag mår hon mycket bättre är helt feberfri och har lekt lite med sina syskon. Hon är fortfarande jättesnorig, hostig och slemmig i halsen.


Vi slapp ju karantän men vi har satt oss själva i en, iaf över helgen.

Så inga besök tack  :-)





 

2011-02-04 @ 12:59:14 Barnen Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0