Tekakor
Vill du ha ett recept på JÄTTE goda tekakor?
Snott detta recept från en till en vän!
3 dl fiberhavregryn
5 dl vatten
1 tsk salt
100 g margarin
1 dl sirap
2 pkt jäst
5 dl mjölk
15 dl vetemjöl
Blanda havregryn, salt och vatten i en kastrull och koka ihop till en gröt. Låt koka i 3 minuter.
Blanda i margarin och sirap, rör om till smöret smälter. Ställ åt sidan och låt svalna
Värm mjölken fingervarm. Smula sönder jästen i en bunke, häll på mjölken.
Blanda ner gröten och tillsätt mjöl. Rör i hop till en smet. Den ska vara rätt kladdig.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Använd skedar till att göra 5 cm runda bullar. Tänk på att dom jäser rätt mycket så ha inte för många bullar på samma plåt. 6st/ plåt brukar jag köra på
Strö över lite mjöl och platta till. Låt jäsa under duk i 45 min
Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader i 8- 10 minuter beroende på storlek.
Mumma tycker jag!